Владимир МАРИНКОВИЋ

vladimir-marinkovicПотпредседник Народне скупштине, члан Председништва Социјалдемократске партије Србије, ванредни професор Универзитета „Мегатренд“, ванредни професор Независног универзитета у Бања Луци. Такође, има звање научног сарадника у Институту за економику пољопривреде из Београда.

Аутор је једног универзитетског уџбеника, четири монографије и више од 100 научних и стручних радова у релевантним домаћим и страним часописима из области економије, менаџмента и предузетништва.

Гостујући је предавач на Универзитету Помезиа из Рима.

Добитник је престижног признања – Плакете за допринос синдикализму у Европи коју му је доделила Европска полицијска унија и награде – Man of the Year (Човек године) за политичку идеју која му је додељена од стране часописа Тхе Ман.
Председник је Надзорног одбора Друштва економиста Београда и члан Међународне асоцијације за индустријске и радне односе (ИЛЕРА) из Женеве.
Потпредседник је Привредне коморе зелене Србије и члан Управног одбора Регионалне мреже парламентарних одбора за финансије, економију и европске интеграције земаља Западног Балкана.

Био је Генерални секретар Удружења индустријалаца и предузетника Србије и Црне Горе, заменик директора Институт за развој малих и средњих предузећа и директор Високе струковне школе за предузетништво.

Од маја 2012. године је народни посланик у Народној скупштини Републике Србије и члан Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације и заменик члан Одбора за финансије, буџет и контролу трошења јавних средстава.

Члан GOPAC-a од оснивања огранка у Србији 2013.

БЛОГОВИ

18/09/2013 – Врхунски вид патриотизма

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s