Елвира КОВАЧ| Elvira KOVÁCS

KovacsElviraЕлвира Ковач је рођена 18. јула 1982. године у Зрењанину, где је завршила гимназију. Студирала је на Економском факултету у Суботици, где је била и студент продекан и један семестар на Универзитету за економију и бизнис у Бечу (
Wirtschaftsuniversität Wien). Дипломирала је 2006. године. Од тада, па до јула 2007. је радила у Извршном Већу Војводине, у Покрајинском секретаријату за здравство и социјалну политику.

Њена каријера у политичком животу Србије је почела 2000. године. Постала је чланица Савеза војвођанских Мађара. Од 2006. године била је чланица председништва Омладинског Форума ове најјаче мађарске мањинске странке.

2005. године се придружила тиму регионалних тренера Националног демократског института. До сада је радила са општинским одборима, женама и омладином у Војводини.

Од средине 2007. године је народна посланица у Народној скупштини Републике Србије и у Парламентарној скупштини Савета Европе. У више сазива парламента је чланица Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова, као и Одбора за права детета. У новом сазиву је чланица одбора за здравље и породицу. У  Парламентарној скупштини Савета Европе је чланица Комитета за једнакост и недискриминацију, као и Подкомитета за права мањина, чланица политичке групе Европске народне партије (ЕПП/ХД) у Парламентарној скупштини Савета Европе.

Савез војвођанских Мађара дуго није имао женски форум. 28. марта 2009. године организована је оснивачка скупштина Форума жена СВМ-а и госпођа Ковач је изабрана за његову председницу. 2013. године је реизабрана.

Поред матерњег мађарског, и српског, течно говори и енглески језик.

Удата је, мајка једног мушког детета.

БЛОГОВИ

13/05/2014 – „Дувачи у пиштаљку”A “sípba fújók”

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s